Äntligen skörd!

Bönåret 2012 har för många varit kämpigt. När det som bäst lämpar sig för frilandsådd, månadsskiftet maj/juni, behagade sig vädret vara blött och kyligt. Alltså, sämsta tänkbara väder för bönor. För att förtydliga, bondbönor är undantaget detta inlägg då de går att så när jorden reder sig, i år innebar det sista veckan i mars.
Supermarconi a grano nero rampicante och miraklet från Venedig fick sås om och jag garderade skörd genom att så supermarconi a grano bianco rampicante. Vis av erfarenheten väntade jag med sådd av Blue Lake och signorina campagna vilket har visat sig vara framgångsrikt. Det är dessa sorter som nu ger skörd även om bönorna på signorina ej växt sig rullstolar än. För att främja fortsatt baljsättning plockar jag dem ändå.

image

De lila strimmorna försvinner vid förvällning men underlättar oerhört vid plockning, de syns tydligt i det gröna bladverket.

image

Blue Lake gav först skörd och har otroligt vackra gula blommor.

2 Comments to "Äntligen skörd!"

  1. August 10, 2012 - 9:18 am | Permalink

    Hos mig har det varit ett bra bönår. Mitt bönland ligger ganska skyddat och dessutom sådde jag också en liten bit in i juni! Skönt med färgglada bönor, det kan vara svårt att få syn på alla annars 🙂

Leave a Reply

*

2 Trackbacks to "Äntligen skörd!"

  1. on September 4, 2012 at 12:23 pm
  2. on February 17, 2013 at 9:00 pm