Inget mirakel att vänta.

Rubriken anspelar inte på fotbolls-EM eller situationen i Syrien utan handlar om läget i mitt bönland. Den 23/5 sådde jag Rampicante Supermarconi a Grano Nero som inte kom upp i belåten utsträckning men dock mer tillfredsställande än Meraviglia di Venezia Grano Nero (miraklet från Venedig). Av den sistnämda har endast 1 st kommit upp av de jag sådde vid första omgången. Den 5/6 la jag en ny omgång bönor i jorden och av dessa är det ånyo 1 st som börjar titta upp. Min slutledning säger att utsädet är dåligt och kommer inte att köpa av den E-bay leverantören igen. Från samma ställe köpte jag  Supermarconi som även den ej rosade min marknad. De 2 andra sorterna som jag sådde 23/5 har kommit upp till  90% och när jag gjorde en omsådd 5/6 tog jag på mig både hängslen och livrem i form av att så Rampicante Supermarconi a Grano Bianco för att vara på säkra sidan. Full  pott på den sådden än så länge, de har alla kommit upp. Skillnaden mellan a Grano Nero och a Grano Bianco är att det förstnämda är tidigare och har svarta bönor medan den andre lär vara senare och har vita bönor. Nåväl, bönor blir där i alla fall. Borlotton trivs, till skillnad från vissa andra, tämligen bra.

Phaseolus vulgaris

Meraviglia di Venezia Grano Nero (miraklet från Venedig)

Phaseolus vulgaris

Rampicante Supermarconi a Grano Nero, bara att jämföra.

Leave a Reply

*