misstornas år?

Onekligen verkar det vara så. Nepalesvitlöken försvann under vintern och ovanligt många Leningradskij ville inte mera. Bondbönan Aquadulce hade ca 20% bönor som inte ville gro. I raderna som skulle vara fulla finns det nu mistor. Mistor var något förargligt och lätt skamfullt om man lyckades åstadkomma det med radsåmaskinen när spannmål och oljeväxter såddes. Gjorde nabon det så kunde man med tydlighet visa för honom eller henne att man noterat detta och gnabbas. Juppé, är man ur bondled så är man.
Nu räcker det inte med de mistor jag räknat upp utan de har dykt upp bland störskärbönorna. Av 20 sålda mirakel från Venedig har 1 kommit upp. Av lika många sådda supermarconi har 5-6 st penetrerat jordskorpan. Oturligt nog såddes dessa precis när värmeböljan tog slut och en kallperiod tog vid. Om det är vädret som ställt till det eller om det var dåligt utsäde som kom i jord kan jag få reda på nu när jag tvingas så om. Första veckan i juni är inte över än så det är inte för sent. Än kan jag mota mistan i grind.

Leave a Reply

*