Ger Olof kaka?

På Erik, dvs den 18 maj hade rågen inte gått i ax fastän den hade börjat. Två dagar senare, dvs den 20 maj för den som inte är så räknekunnig, hade däremot axen börjat synas.

Secale cereale

midsommarråg

Nu vajjar tuvan tjusigt i vinden. Den är betydligt längre än mig vilket jag med säkerhet kan säga att den är mer än 194cm hög, 220cm skulle jag gissa på. Den har visat sig vara det jag hoppades på, nämligen en bra gröngödslingsväxt. Midsommarrågen ger grönmassa på hösten då man klipper den. Rågen övervintrar vilket radikalt minskar kväveläckage samt ger bra med grönmassa under våren vilket gör att den kan vändas ner i jorden och grönsaker du sätter i maj/juni hinner sås. Tur att jag har mer midsommarråg hemma för sådd där sparrisen växte.

Nu väntar jag med spänning om jag kan tröska på Olof.

Leave a Reply

*