Vad vilja Nepaleserna?

Min ständiga följeslagare här på bloggen är min kära nepalesiska vitlök. Klok på den blir jag inte men det kan kvitta för det är det som gör den intressant. Storleken har den emot sig men smakmässigt är det välsmakande. I år har den satt något liknar ett blomsterhuvud vilket den inte ska ha.

Nepalesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessutom har den dåliga smaken att göra mig konfus genom att sätta pseudolök eller hals/stresslök om ni så vill. Troligtvis är det en anpassning till sitt nya klimat som det håller på med. Bra klyftor sätter den trots att lökstorleken är ringa. Var tvungen att gräva upp fastän det saknas några dagar eller vecka innan optimal skörd.

Pseudolök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annan lök som jag provskördat är den röda spanjoren jag plockade med mig hem från Costa Brava. Jag valde ut den som såg minst ut, tänkte att det är bättre att låta de större skördas i rätt tid. Så här såg den ut i varje fall.

Röda spanjoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nästkommande veckan hoppas jag på sol, värme och åter sol.

2 Comments to "Vad vilja Nepaleserna?"

  1. July 6, 2011 - 9:07 am | Permalink

    Vackra små lökar du har där kompis, men zickzackstängeln ser farlig ut. Undrar om det kan vara pga din omedelbara närhet till det numera uttjänta Barsebäck som spökar.

Leave a Reply

*