Nepaleserna sviker aldrig!

Eftersom Janne pou slätten tog steget ut som vår tids prästerskap dvs coach och fick mig att inse fördelarna med skiftarbete passade jag även denna soliga men kalla marsmorgon på att cykla ut till lotten. Mest var det för att komposthinken var full men även för att se om fler vitlökar orkat sig upp. I söndags märkte jag när jag grävde upp de sista palsternackorna att tjälen fortfarande har sitt grepp om marken. Egentligen handlade det mer om att hacka och bända upp rotfrukterna än att gräva. Fördelen är att väldigt lite jord fastnade på dem men nackdelen är att landet ser ut som höstbruket brukade se ut i Veberöd (lite sentimental får man vara).

Trots detta såg jag det som jag förutsatt. Nepaleserna spränger sig upp ur jorden och visar att de inte är några klenisar trots att förutsättningarna inte givet dem försprång om man säger som så. Ni som troget följt denna blogg känner till de nepalesiska vitlökarna lika bra som skvallerpressläsande känner till Faddes kärleksliv. För er andra så kan ni läsa mer här. De var först upp förra året och i år kom de trea slagna av spanjoren jag köpte i Parafugell och den från början icainköpta Hammar.

Allium Sativum

Allium Sativum

 

Nu väntar jag bara på mer värme så att de andra tittar upp. Då blir det en kvävegiva i form av pelleterad hönsgödself som brukas ner i jorden samtidigt som de första ogräsen ryker.

3 Comments to "Nepaleserna sviker aldrig!"

  1. March 8, 2011 - 1:28 pm | Permalink

    I vanlig ordning läser jag underfundiga och vackra formuleringar i detta ytterst belevade forum, men vad i hela friden är “hönsgödself”. Är det när man ätit höna och tar av sin egen avföring, fast på tyska? Väntar ivrigt på svaromål.

  2. March 17, 2011 - 7:27 pm | Permalink

    Härligt! 🙂

Leave a Reply

*