På skattjakt i komposten och att mata ett bönland!

image

Att ha tid och göra något tillsammans med sina barn är alltid en bra investering. Sen är barnen alltid i behov av mängden tid tillsammans med vuxna och om det sammanfaller med kvalitet är det toppen. Idag gjorde det så för mig och stora tösen, det märks att hon vuxit på många plan och vi tillbringar mycket tid tillsammans genom min föräldraledighet. Igår var alla familjemedlemmar ute på kolonin, jag satte sockerärtan Jessy och bondbönan Histal, de övriga var på lekplatsen. Den stora blev väldigt nyfiken på att det skulle grävas gropar där pumpor och sommarsquash skall sås. Sen att hon visade sig vara en fena på krattan gjorde det lättare att föreslå en förmiddag på kolonin som aktivitet. Ingen av oss blev besvikna. Vi grävde hål, 30-40cm djupa, 25 cm diameter, som fylldes med löv och hackade solrosstammar samt hästgödsel och kompostjord som grävdes fram när tösen gick på skattjakt i komposten.
Djupbädden där bönorna ska växa, matades med en stor säck löv och kompostjord. En ränna grävdes fram med hackan och fylldes med den härligt porösa jorden. Nästa gång blir det att rensa bort gräsrot i landet jag ska gröngödsla samt bärbuskelandet. Får se om den stora följer med, det innebär ju inget arbete med hästbajs.

2 Comments to "På skattjakt i komposten och att mata ett bönland!"

  1. April 20, 2013 - 10:55 pm | Permalink

    Jag försöker ha ungen med så mycket jag kan ute i trädgården. Dels för att det är så mycket som inte hinns om vi ska sitta inne och leka med leksaker. Dels för att jag tror barn mår bra av att vara med vid “riktigt” arbete. Med lite lyhördhet brukar det gå att göra lek av skottandet, grävandet, räfsandet eller vad det nu är vi ska få gjort.

    I Västerbotten är snön på väg att smälta, men sockerärtor – det är långt borta!

Leave a Reply

*