En gammal hushållspappershållare kommer till nytta!

image

Hushållspappershållaren var en evinnerlig källa till irritation under min uppväxt. Benen trillade alltid av trots min pappas tappra försök med karlssons klister och mammas knep att ställa den i vatten över natten så att det svällde ihop. Resultat blev nästan alltid att pappersrullen trillade av och rullade ut på golvet. Därför är jag idag lite oförstående varför jag tog den med mig hem när mina föräldrar skulle kasta den, troligen var det den härliga gröna färgen i kombination att vi behövde en hushållspappershållare. Inte blev den mer framgångsrik här utan den skulle kastas. Ändå tog jag den med mig ut på kolonin trots att jag var mäkta irriterad på den, till något kunde den vara bra eller så är det en separationsångest från barndomshemmet som visar sig så här. Nu är det slut analyserat, den funkar kanonbra som såpinne, möjligen att spetsen ska vässas. Å andra sidan blir den ett spjut om den vässas för som dem visa säger “en pinne utan spets är inget spjut”. Än så länge är den en såpinne och det gick väldigt bra att så bondbönan Histal med den. Jorden hade torkat upp bra och solen var behaglig där jag låg på knä.

3 Comments to "En gammal hushållspappershållare kommer till nytta!"

  1. April 19, 2013 - 9:54 pm | Permalink

    Underbart inlägg!

  2. Anna's Gravatar Anna
    May 21, 2013 - 1:23 pm | Permalink

    Härlig greja. Snygg grön färg som påminner om 60- eller 70-talet. Det är fascinerande hur länge man kan stå ut med dysfunktionella prylar innan man slutligen kastar in handduken.

    Jag har mina rullar på snöre nuförtiden. Sex rullar får plats på höjden. Snöret avslutas nedåt med en y-formad gren så att rullarna inte trillar av. Snöret sitter fast högt upp i en krok och är tillräckligt jobbigt att haka av för att alla i familjen ska avstå. Härligt att slippa leta efter hushålls- och toapapper hela tiden.

Leave a Reply

*