Alltid lär man sig något nytt

image

På bilden ovan ser ni en dubbelklyfta, alltså två stjälkar kommer upp från samma planthål. Ni som läst vad jag skrivit om ämnet tidigare vet vid detta lag vad en dubbelklyfta är för något. Ni andra kan trycka på tag dubbelklyfta eller tag dubbellök så får ni reda på mer. Vad som fascinerar mig denna gång är att de (hela två stycken faktisk) kom som en överraskning. Det kan vara sabadrome, typ 1, som mig veterligen inte brukar dras med detta problem eller så är det en Cledor, typ två även kallad silverskin. Varför jag inte med större noggrannhet vet med mig vilken sort det är beror på att jag har odlingsplanen hemma och nu när jag kom hem minns jag inte om det var rad två eller rad tre. Blir en runda ut imorgon för att säkerställa sort och ge en mer ingående rapport om de andra som växer i bädden. Om det är Sabadrome blir jag som sagt verkligen överraskad och om det är Cledor säger jag “jaha, silverskins sätter även dem dubbelklyfta” och lägger det till minne. En snabb överblick på uppkomna lökar visar att jag är bra på att sortera utsäde då sorter som dras med problemet dubbeklyfta kommer upp enskilt. Idag gav jag alla en giva kväve(N) i form av pelleterad hönsgödsel vilket jag även där slår mig själv på bröstet, jag kände att det skulle bli regn ikväll vilket det blev. Nu har lökarna bra förutsättningar för att ge bra skörd, de som kommit upp ser inte pinade ut av varken väder eller vind.
image

Leave a Reply

*