Blommor

brun rocot

Brun rocoto var först med att både sätta knopp och sedan blommor. Den hade lite försprång då jag fick plantan av Jakob som sådde sina pubescens något tidigare än vad jag gjorde. Det förtar inte på något vis skönheten som den lila blomman uppvisar. Inte så långt därefter, 4 dagar närmare bestämt så blommar en av mina PI 585261. Blommorna och knopparna låter jag sitta kvar, det reglerar sig själv dvs blir de inte befruktade trillar de av. Hur mycket det skulle påverka plantans tillväxt har jag inget hum om men utifrån min beprövade erfarenhet så har jag inte märkt något negativt med att låta dem sitta kvar.

 

habanero lemon

Habanero Lemon blommar även den och de första kom ca 3 dygn efter den bruna rocoton. Den andra i samma familj, c.chinense, Colombian orange lantern, har börjat sätta knopp men blommar än så länge inte.

Än så länge har säsongen varit tämligen smärtfri. De problem jag har haft är av teknisk karraktär, har fått byta ut tre lågenergilampor (30w) som jag köpt på biltema. Har inte varit några problem att få dem utbytt både med och utan kvitto. Såg att det finns en 36 w på kjell & co till ett bra pris av 99kr så jag tänkte köpa en sådan idag.

Övervintraren Aji Panca, har växt till sig bra och har nu nått en höjd där mina lampor ej ger den dess behov av belysning. Igår flyttades den ut till mina föräldrar som har ett perfekt gavelfönster i söderläge.

Leave a Reply

*