Fjun.

image

Nej,inget har grott än. Däremot har jag sått två nya sorter, nämligen Columbian Orange Lantern PI 257127 och PI 585261 Capsicum pubescens. Båda två fick jag av Patrik Hulstrand som driver bloggen Chilepeppar. Colombian Orange Lantern är en Capsicum Chinense vilket jag skrev i förra inlägget att jag inte skulle så i år då jag inte hittat någon sort som trivs på friland. Som så ofta är fanns det mitt framför näsan när man letar. Patrik odlade sorten förra året och skriver i sin redovisning för 2012

“På samma plats (utomhus vid husfasad) där andra capsicum chinense misslyckades att ge någon vettig skörd gav denna sort rikligt med frukt. Mycket aromatiska 3-4 cm långa frukter med smak av söt aprikos. Relativt lågväxande sort. En favorit som kommer odlas igen.”

Det nappar jag på och försöker med en chinense hemmavid. PI 585261 följde med lite av bara farten men eftersom den enligt Patrik gav stor skörd blir det ytterliggare en pubescens. Än så länge står fröerna i såbriketter i miniväxthuset under 26w lysrörsbelysning. Elementet alldeles brevid håller sådden varm. Övervintraren Aji Panca, c.baccatum är ny uppflyttad från mysbelysningen för att förhoppningsvis sätta lite fart.

2 Comments to "Fjun."

  1. January 5, 2013 - 1:12 am | Permalink

    Det ska bli spännande att följa…jag har nog odlad de flesta chinenser i växthuset eller innomhus. Om man bortser från Habanero Lemon förståss som är både tidig och lättodlad, det har jag haft på friland 🙂

Leave a Reply

*