2013 – ett ludet år!

image

Ett småhårigt år alltså, lite lätt ludet går oxå att säga. Det är capsicum pubescens som jag talar om, detta skitår som finansminister Borg låter bero. Utifrån mina odlingsförutsättningar och odlingsintresse så blir det att odla några chiliplantor tillhörande denna gren i familjen capsicum. Jag har inget växthus men väl solrika och varma gårdar omgärdade av värmehållande tegelväggar att tillgå hemmavid. Capsicum chinense har jag ej hittat någon sort som trivs i detta landskap och Capsicum annum finns det många sorter som ger bra skörd här hemmavid och någon planta kommer jag att införskaffa på Möllevångstorget vad tiden lider. Capsicum baccatum har jag en övervintrare av, aji panca, så resterande utrymme jag har att tillgå måste hushållas till något som är efterfrågat och åtråvärt. Capsicum fructescens är en familjedel som jag tycker är ganska tråkig smakmässigt men nu när jag fått tag på fröer till Mehm jolokia så tror jag banne mig att jag testar. Arbetsrummet har fått ändra lite karaktär och imorgon inhandlas lysrör och klädställning.
Sorterna jag sått ser ni på bilden ovan. På en av påsarna står det mycket riktigt inget skrivet och det beror på att jag inte vet vad sorten heter. När jag gick igenom frösamlingen hittade jag dem i ett kuvert och det enda som kunde fastställas, förutom att det är en pubescens, är att fruktköttet är rött . Det fanns kvar lite rester på något av de svarta fröerna. Sen om jag odlat den själv eller fått frukten av någon annan kan jag inte svara på, minnet är bra men kort. Något får lov att vara döljt i dunkel men då inte en budget för en finansminister.

2 Comments to "2013 – ett ludet år!"

  1. January 3, 2013 - 12:14 am | Permalink

    Glad att hitta hit, läser vidare….!
    Lagt till din blogg på blogglista och återkommer 🙂

Leave a Reply

*