Doggy bag!

Då dök möjligheten äntligen upp. Inte för mycket regn och bra med blåst och solsken i dagarna två. Jorden kunde förvisso ha torkat upp mer men i November blir det inte torrare. Jag samlade valde ut sorter som jag skulle bulbillså och la dem i en påse. De färdigbehandlade lökarna Sabadrome och Cledor följde med i lådcykeln som tog mig och lillan till lotten. New Siberian, Hammar, Metechi, Wonha, Korean Red, Estnisk Röd,  Purple Haze och German Extra Hardy hamnade i varsin rad i pallkragarna. Jag strödde ut de små bulbillerna och av de sorter som har större försökte jag hålla lite avstånd mellan. Hammar och German Extra Hardy samt Metechi är de sorter som hade minst bulbiller och de andra större där Purple Haze och Estnisk Röd har störst. Ska bli spännande att se hur resultatet av de olika blir nästa år. Nätlemmar pryder nu pallkragar för att förhindra katter och fåglar att ödelägga min bulbuillodling.

Nu höll inte alla blomsterhuvuden ihop i påsen som de transporterades i. I en härlig blandning finns ett bra antal bulbiller och rester av lökarna jag plockade klyftor ifrån. Nu är lökarna redan bortlovade men om någon är intresserad av bulbillblandingen är det bara att höra av sig.

klyftor och bulbiller

Noggrann lägger märke till att det finns en citronböna med på bilden. Vill man ha den får man den på köpet med bulbillerna.

Leave a Reply

*