Spetsarna vässas!

Spetskålen, eller spisskål som det heter på modersmål, börjar växa till sig och idag skördade jag första huvudet. Hispi F1 är snabbast av de sorter jag odlar i år men huvudet jag skördade idag hade jag inte betalt mycket för i affären. Däremot kommer de andra huvudena växa till sig bättre med det allt eftersom ökade plantavståndet. Kållandet fick en giva pelleterad hönsgödsel för 10 dagar sen och tillsammans med regnandet har det gjort susen. Det tråkiga i år är att jag inte har en bra fiberduk, blåsten har tagit rejäla tag och slitit hål på den. Kålfjärilen har skådats vilket med stor sannolikhet innebär att den lagt sina ägg bland kålen. Förvisso är mitt arrende inte större än att jag mekaniskt kan avlägsna larverna men det är inte alltid jag hinner plocka dem innan de börjat frossa i sig. Kålrabbin hinner vi konsumera i tid och även spetskålen men svartkålen får jag vara aktsam om.

image

Leave a Reply

*