några nya obekanta ansikte.

Lite ordning och reda på torpet hade inte skadat. När vi flyttade för ett år sedan blev frögömman uppdelad lite här och var. I våras fann jag min samling av bosniska bönor i en låda i förrådet och en del av äventyret har ni redan fått ta del av. Nu fortsätter färden mot kännedom om vad det är för några hörar som legat där och lurat. Denna gång är det en brun, nästan gråbrun, böna med vaxartad yta som jag är intresserad av att få reda på vad det är för någon. Som tidigare, mot porto, får ni gärna en portion. Jag vill ha dokumentation om vad det är för något som legat och tagit plats samt kunna få en fröportion tillbaka, mot porto givetvis. Här är den.

Phaseolus vulgaris Leguminosae

brun bosnisk böna, vad månne det vara?

 

När jag ändå är generös så kan jag erbjuda en borlottoböna som jag fick av en kollega på resa i Italien. Tyvärr medföljde ingen beskrivning vad det är för borlotto som upptog bagageutrymme så jag tänkte även här höra om det är någon som är intresserad att provodla. Bönan är mycket större än de som jag fick namn på. Vore kul om det är en högväxande, jag har nog 250 gram av den. Titta och njut.

Phaseolus vulgaris Leguminosae

Borlotto, av något slag.

Leave a Reply

*