En obekanting

Letade igenom mina lådor och fann en påse bönor som jag fick av en kär vän. Hon var och hälsade på släkten i Bosnien och hade givetvis i uppdrag att köpa med sig fröer hem. Släkten blev glad och packade ner några bönsorter, dock utan namn. Vet ni vad det är för sort på bilden nedan eller vill testa på att odla den? Hör av er så får ni bönorna med enda motkrav att ni dokumenterar odlingen och sparar några bönor till mig. Jag misstänker att det är en kokböna. Kanske släkt med en borlotto?

Legume

okänd legume

 

Den andra påsen bönor visste jag förvisso redan var den låg och jag vet på ett ungefär vad det är för sort. Jag tror, på goda grunder att det är kidneybönor som påsen innehåller. Om någon vet med sig att det inte stämmer eller vill provodla får gärna höra av sig. Påsen innehåller nog ett kg så det blir tämligen tungt om ni vill ha alla. Annars får ni ge mig ett bra pris.

Kidneybönor?

 

9 Comments to "En obekanting"

 1. April 26, 2012 - 10:23 pm | Permalink

  Har ingen aning om vad det är för sorter men den översta såg ju väldigt fin ut. Om du vill dela med dig och vill skicka några stycken till mig så ska jag med glädje dokumentera odlingen i min blogg.
  /Mattias

 2. April 27, 2012 - 11:56 am | Permalink

  Det ser inekligen ut som kidneybönor! Tyvärr har jag ingen plats för några mer bönor i år 🙁 Men du får hålla oss uppdaterade angående de mystiska randiga 🙂

  Kram

 3. April 27, 2012 - 5:26 pm | Permalink

  Vilka spännande bönor, väldigt vackra! Jag provodlar gärna av den övre sorten!

Leave a Reply

*

1 Trackback to "En obekanting"

 1. on May 18, 2012 at 3:39 pm