Förra årets sista dag!

Det var förvisso över 2 veckor sen men tid att skriva har varit knappt. Denna dag ärades vi med kyla vilket innebar ypperligt tillfälle att så palsternacka, dill och persilja i barmarken. Vintern har i år varit mest som en kylig vår, det som påmint mest om vinter har varit solens frånvaro. När nu jorden bar och gav hop om att fröerna ej ska ruttna i jorden cyklade jag ut och satte redskapen i jorden. Kyligt var det men soligt för en gångs skull. Översta 2cm av jorden var frusen vilket spaden rådde bot mot. Sen var det bara att lägga i Nettos palsternackfrö, spansk bladpersilja och cosmo dill från Lord Nelson. Tyvärr har inte kylan hållit i sig vilket innebär en viss risk att fröet ruttnar i jorden. Lyckas det, vilket det brukar göra, har man fördelen med tidig uppkomst innan ogräset konkurrerar för mycket. Nåväl, här är en bild från förra årets sista dag.

2 Comments to "Förra årets sista dag!"

  1. January 19, 2012 - 11:39 am | Permalink

    Härlig bild. Lite vemod så här mitt i vintern. Hoppas fröna klarar sig.

    Mina vitlökar har tittat upp redan. Får se hur det går om det smäller på ordentligt.

Leave a Reply

*