Länge leve betongen!

På bakgården har det hänt mycket sen sist och på öppen begäran av mörkare krafter blir det nu dax att skriva om det. I den kalla försommar vi haft har plantorna ändå växt på bra fast sol och vind gjort sitt för att ställa till skada. Framförallt Nepal Snakebite (C.annum) har blivit solbränd, bladen blir vita nästintill silvriga. Dessutom har grannskapets katter gjort sitt och brytit en gren. Detta till trots så kämpar den på och sätter frukt.  Serrano (C.annum) har med sin höjd ej funnit lä bakom den marktäckande tujjan och bara satt till en frukt men blommar mycket. Någon som däremot trivts är Hot Cayenne (C.annum). Plantan hade några småfrukter på sig när jag satte ut den men har fortsatt tämligen riklig fruktbildning och nu börjar det mognas.

Capsicum Annum

Hot Cayenne

Capsicum Annum

Serrano

Capsicum Annum

Nepal Snakebite

Som sagt var, betongen är en kär vän. Den är inte bara vacker utan dess utstrålning smeker plantorna under natten. Givetvis ska jag här passa på och tacka Janne som jag fått plantorna av. Snart får jag ta en sväng om till morsans växthus och se om plantorna där.

Leave a Reply

*