då var det vår!

Efter några dagars väderomslag tycktes det som om tjälen hade släppt. Jag tog den enväxlade lånecykeln och trampade ut till lotten för att ta mig en titt innan lönearbetet manade. Lotten var sig lik jämfört med de senaste besöken och vitlökslandet tycktes så vara vid första anblick. Jag drog lite ogräs som härdigt trotsat vinter med tjäle och gick för att kolla annat. När jag gjorde sista inspektionsrundan på lotten så tyckte jag att jag såg något som krossade jordskorpan med en uppväxt på 5mm. Jo, det är det, vitlöken tittar upp och inte bara på ett ställe. Någonstans mellan tummen och pekfingret så är det Hammar och spanjoren som tittar fram. Jag hade inte med mig sortlistan och nu när jag kom hem vid 22-tiden så är jag inte helt säker på mitt minne. Nåväl, det kan kvitta för nu är våren här. I veckan som kommer blir att det att påbörja grävning av djupbädd och samla upp gamla kålstabbar.

Allium Sativum O

tidig spanjor?

3 Comments to "då var det vår!"

  1. March 5, 2011 - 7:21 am | Permalink

    Ni skiftarbetare have more fun. Grattis

  2. March 7, 2011 - 8:05 pm | Permalink

    jihaaa, visst är det vår! vitlöken är ju uppe och chilifröna är planterade!

Leave a Reply

*

1 Trackback to "då var det vår!"

  1. on March 5, 2011 at 11:44 am