De modiga nepaleserna

Avsnittet som följer är en fortsättning på tidigare avsnitt om den nepalesiska vitlöken. Ni som följt med vet ungefär vad det handlar om men för att fånga fler intresserade ger jag en kort resumé. Av bekant i Nepal fick jag vitlökar. Dessa var små och hade smala klyftor. I jorden kom den hösten 2009 och var först upp. Blasten var klen och jag tänkte ta dem som färsklök.Efter ha gallrat ut leden ett tag fann jag att några av lökarna var sololökar och sparade resten som höstskörd.

Idag fick jag möjlighet att sticka ut på kolonin. Vädret är klarblå himmel och 4-5grader C i luften. Jorden blöt med redbar. Jag plockade med mig 9 st tappra nepaleser, alla sololökar. Jag kunde iofs ha satt några av klyftorna som blivit men dessa är så små och jag är mest intresserad över att se vad som händer när sololökarna kommer i jorden. Innan de fullföljde sitt modiga uppdrag förevigade jag dem så att framtiden vet när historia skapades. All heder åt er Nepalser.

allium sativuum

Solonepaleser

2 Comments to "De modiga nepaleserna"

  1. November 15, 2010 - 12:57 pm | Permalink

    Jag ser utsökta och vackra höghöjdslökar….. (dina var också fina 😉 ).

Leave a Reply

*

1 Trackback to "De modiga nepaleserna"

  1. on March 8, 2011 at 12:19 pm