Inte så bra på det tekniska!

allium sativum ophioscorodon

Dukat

allium sativum ophioscorodon

Klyfta Dukat

Som ni kommer att se är jag inte den mest bevandrande när det gäller att föra över bilder från telefonen till min blogg. WordPress-appen vill inte lägga upp nya inlägg överhuvudtaget så jag får använda min webbläsare för att nå bloggen. Där lägger jag över bilder som jag sedan behandlar här på min stationära dator. Men det blir liksom inte bra ändå. Fast, bilderna är tydliga så jag tror ni vet vad de visar.

På bilderna ovan ser ni sorten Dukat från Nelson Garden. Det var egentligen ett impulsköp. När jag såg den ligga där hos min lokala mataffär så slog jag till. 109 gram vägde den och alla klyftor, 8 st, var i bra storlek och åkte ner i jorden. 40kr för en lök i den storleken är ett bra pris. Sorten har oxå några intressanta egenskaper som jag vill testa. Både smak och dess påstådda sjukdomsresistens är av intresse. Jag får helt enkelt spara en eller två topplök. Vilken undergrupp den tillhör skall oxå bli spännande att utreda. Någon kanske redan vet?

 

allium sativum ophioscorodon

Polsk Rocambole vs Polsk Marbled Purple Stripe?

Kunde inte låta blir när jag fick tag på dessa lökar. Ursprung är Polen men om det är en rocambole eller en marbled purple stripe låter jag i dagsläget vara osagt. 4 stora klyftor per lök som vägde 75gram låter som en MPS men dess färgning ser ut som en rocambole. Vi låter topplöken avslöja den.

 

allium sativum ophioscorodon

Polsk Purple Stripe?

Purple Stripe eller Glazed Purple Stripe? Upp till 16 st klyftor per lök, vissa väldigt smala, och en vikt upp till 97 gram. Odlade något liknande förra säsongen och är väldigt nöjd med resultatet. Vacker.

All vitlök är planterad ute på kolonin. Hösten är mild men det måste ju göras någon gång.

 

Leave a Reply

*

1 Trackback to "Inte så bra på det tekniska!"

  1. on January 10, 2016 at 3:12 pm