Omflytt i bondböneland!

Ibland eller ärligt talat ganska ofta blir det inte som jag tänkt mig eller som jag spekulerade det skulle bli. I vintras köpte jag ett gäng påsar med bondböneutsäde Aquadulche vars bästföredatum var utgånget. För  5kr/st är det värt att chansa. Jag sorterade ut de som hade sprucket skal och de var inte många. För att ha både hängslen och livrem sådde jag tätt, visste ju inte hur grobarheten var.
I samma land sådde jag Green hangdown utan åtanke eller oro kring grobarheten. Utsädet hade jag bytt mig till av en annan odlare och var högst tre år gammalt. Ni kan ju gissa vilka som grodde bäst. Dessutom hade en nätlem trillat över några Green Hangdown så 1/3 av landet som var ämnat åt GH består av Aquadulche . Tror faktiskt att jag får gallra ut än mer.
image

För att skydda sådden mot fåglar lägger jag alltid på en fiberduk. Denna låg på för länge i år och när jag lyfte på den möttes jag inte enbart av plantor som var lätt böjda utan även en ryamatta av ogräs mellan raderna. Lukningsarbetet bedrevs inte med kirurgisk noggrannhet utan det var bara att greppa och dra, med hjälp av den blöta jorden följde rötter enkelt upp. Fördel med att låta ogräset gro utan att låta det gå i blom är att det är enkelt att bli av med men den stora nackdelen är att mycket näring försvinner med ogräset när det kastas.

Leave a Reply

*