Den ryska jätten!

Ingen i Skåne har undgått att vintern som varit har varit mild och att våren meteorologiskt varit här sedan 22 februari. Nu verkar det fortsätta i samma takt vilket gör att jorden redan reder sig då nederbörden hållt sig undan.
Lika bra att så det som borde varit sått i december dvs dill, palsternacka, morot, bladpersilja och rotpersilja.

image

Förra våren, dvs senare än i år, sådde jag en rysk rotpersilja som på fröpåsen utlovade 30cm. Ja, kanske utlovades det andra kvaliteter men för mig var de oläsliga. Innan mars var påbörjad grävde jag upp rotfrukterna och det var långa frukter jag fick upp. Palsternackorna var en tråkig historia vilket gör att jag köpte en F1 som är sjukdomsresistent samt manar mig själv till bättre bevattning. Dessutom behöver bäddarna mineralgödslas än mer. Något som däremot bara växer är jordärtskockor. På samma plats har de nu växt i två år och för att göra plats för ett kålland grävde jag nu upp allt. Jag har gett gödning men absolut inget mer. Två 20l-hinkar och lite till har fyllts av närmare 2kvm jordärtskockeland. Blir att skänka bort och hitta nya användningsområde men nya landet som planterades blir betydligt mindre, dessutom får jag en för mig ny sort som även den sägs blomma.

image

Leave a Reply

*